På dagens middags meny kommer det inte finnas med Chutney, tror inte det passar till stekt torsk med nypotatis men, efter en grillhelg är jag /vi, familj som gäster helt besatta
Att göra egen mango chutney är superenkelt och blir kanongott, passa på nu när mangon är som finast. Det gör inget om mangon inte är riktigt mogen, eller för den delen lite övermogen, använd 1 eller 2 chilifrukter beroende på hur stark chutney du vill ha. 2 st mango. 2 cm ingefära. 1 - 2 st chilifrukter. 2 msk risvinäger. 2 chilifrukter. 2 st mango. 2 cm ingefära. 1 - 2 st chilifrukter. 2 msk risvinäger
Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. 200 g torkade aprikoser. 2 hackade gula lökar. 2 msk senapsfrö. 2 msk hackad färsk ingefära
Hej. Vilket underbart väder vi haft idag. Sol och vinterkyla. Imorse efter att jag skjutsat min man till jobbet så stannade jag och min lilla bebis till vid slottsparken i stan för att gå morgonrundan
Förväll dem i kokande vatten i 2 minuter. Låt koka utan lock i ca 1 timme eller till chutneyn blivit simmig. 3 dl ättika 12%. 2 tsk cayennepeppar. 12 katrinplommon. 2 msk färsk ingefära
Mixa. Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Bäst är att använda mixer på hushållsassistent, näst bäst är matberedare, stavmixer i nödfall… Det ska bli en slät och inte alltför tunn sås
En god mango chutney och indiskt naan bröd är också gott till. Den andra heter Pudina Tikka och är en måltidssås som är len och mild i smaken och ack vad den var god
I stället för min äppelcidervinäger som är lite extra, kan du ta alldeles vanlig äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger, och har du inte gröna russin i gömmorna så går det alldeles utmärkt med vanliga
12 dl strösocker. 1250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst). 11 dl rödvinsvinäger 2 dl strösocker 1,5 tsk garam masala 1 krm chiliflakes 1 svartpeppar, gnutta 1,5 tsk ingefära, riven 3 klyfta vitlök, rivna 250 g mango, i tärningar (färsk eller fryst)Blanda vinäger och strösocker i en kastrull. Tillsätt mangotärningarna och låt koka ihop i ca 30-40 minuter till en tjock chutney
För er som befunnit er i faktaresistenta skyddsrum den senaste tiden så är en hipster alltså en snubbe med stort oljat skägg, tajta ljusa byxor, vita låga skor utan synliga strumpor, marinblå kavaj och t-shirt eller polotröja under, som snor åt sig all den samlade kunskap om mat som kvinnor tillskansat sig och förmedlat till nästa generation i evigheters evigheter, virar in det i papier maché av doktorsavhandlingar i biokemi och historia, slår sönder denna kulinariska pinata inför hänförda åskådare som nu tror att det krävs nörderi på universitetsnivå för att laga mat, och som slutligen tjänar snusmycket pengar på åttapersonersrestauranger och glossiga magasinpromotions av sin senaste bok om Fermenterat Mögel
Skumma och häll sedan i resten av ingredienserna, låt småkoka utan lock i 25–30 minuter tills frukterna är mjuka och chutneyn tjocknat lite. 2 tsk ingefära. 2 dl socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.