Jag har tidigare gjort puré på den men den här gången blev det en soppa. En av dessa nya "kompisar" är butternutpumpan som kanske inte är den mest kolhydratsnåla grönsaken men som jag ändå äter nån gång ibland
Puréav pumpa (pumpapuré). Jo, man gör pumpapuré. Perfekt när man vill göra något allsidigt som heller inte tar jättestor plats i frysen eftersom det mesta av vattnet redan är borta
Fågel ⁄ ReceptStrutsfilé med puréav mandelpotatis och tillbehör. Gör mandelpotatispurén såhär. Efter att ha suttit med vänner och pratat om diverse “alternativt” kött konstaterar vi att man gärna använder sig av beprövat kött som referens
Gör mandelpotatispurén såhär. Efter att ha suttit med vänner och pratat om diverse ”alternativt” kött konstaterar vi att man gärna använder sig av beprövat kött som referens
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Saften av ½ lime. Skaka drinkingredienserna i en shaker tillsammans med is. Förbered ett Martiniglas med sockerkant genom att doppa glaset i äggvita och sedan i strösocker
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.