En sprillans ny kokare anlände med posten häromdagen. Efter en veckas tryckkokande kan jag konstatera att vad man än slänger i den fatastiska tingesten resulterar det i en vällagad, välsmakande och väldoftande maträtt
Att experimentera med smaksättningar, såser, rippel och nötter är både roligt och gott. Jag kände att det var längesedan jag lagade glass med en enda, ren smak
Jag hittade på denna rätt för att bli av med den inlagda sillen som inte åts upp i påskas. En liten portion sillåda var det som min minimatlåda innehöll, den jag skottade i mig med en massa smör efter att jag varit ute på en joggingrunda
ugnsgrillad lammentrecote med marinerad paprika, potatiskaka med aubergine och mozzarella, sås med soltorkade tomater och kalamataoliver samt som lite dekoration lite färsk spenat vänd i olivolja, havssalt & svartpeppar
Först blev jag lite besviken på konsistensen, som jag tyckte jag lite grötig, men efter att ha blandat det med resten av ingredienserna i taboullehn blev det jättegott och inte det minsta grötigt
pirog, paj, pizzabullar, något sött med riven vit choklad och sylt, vetebullar med sylt och mandelmassa, cupcakes med röd kristyr och kokosflingor på, paj med vit choklad på, tårta som ska likna en pizza, tacostårta, tortillabröd med salsa och ost
En rätt som går att variera i oändlighet efter vad man har hemma i skafferiet. . Åh vad skönt det är nu när man kan servera "bebisen" av samma mat som vi äter
Det är väldigt sällan jag vill äta samma rätt två dagar i rad, men den här laxen med sin färgrika sallad var så god och vacker att den piggade upp hela två gånger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.