Quinoaplättarmed apelsintopping och pecannötter. Dagen började mysigt med födelsedagsplanering i mammas säng, med öppet fönster och kvittrande fåglar, och därefter åt vi en lugn frukost
Kanske kan det sitta fint med brunch i helgen eller helt enkelt bara en lite lyxigare frukost med nystekta plättar med kokos, kokosmjölk, vanilj och blåbär i
Dessa har en tydlig smak av quinoa och det passar bra med lite saltare tillbehör som cottage cheese smaksatt med örter, kanske några räkor, gräslök och gräddfil eller grönsaker och strimlad skinka
Så, här får ni en favorit från förr… jag vet inte var jag fått receptet ifrån och det är lite mer jobb med dessa än andra muffins eftersom det är äpplekompott och strössel som skall göras också, men gott är det och värt varenda sekund av arbete…
Quinoaplättar, kokoscrêpes, pepparkakspannkaka, olika bananvarianter, hasselnötsplättar. Fantastiskt goda, mättande havrecrêpes med en fruktig hallonfyllning
Denna gång blev det väldigt mycket quinoa över så jag använde den till matiga quinoaplättar. Överbliven potatis blir en god potatissallad med iMat fraîche som dressing och matvete blandar jag ofta i matiga sallader till lunchlådan
Därför valde jag att äta havre- och dinkelgröt medäpplekompott samt havremjölk + ett kokt eko. Visst stämmer det ordspråket riktigt bra ihop med verkligheten
Toppa med persiljesmör och ställ fram skålen medäpplekompotten. Mixa alla ingredienserna till persiljesmöret i en matberedare och smaka av med salt och peppar
Servera med en liten sallad, äpplekompotten och en timjankvist. Jag kom på idén efter att ha ätit på plockepinn förra sommaren då en av mina rätter var just grissida med äppelmos
Servera med en liten sallad, äpplekompotten och en timjankvist. Kok sidan med lök, morot, kummin, lagerblad och salt på låg värme i 2-3 timmar. Lyft försiktigt upp grisen på ett fat med smörpapper på, sätt en jämn vikt ovanpå (ca 3-4 kg) och ställ allt i kylen, det tar många timmar för att det ska kallna och sätta sig. 400g spädgrissida (utan svål men med fettrand)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.