Lobie bi lahme är en mustig gryta med gröna bönor och kött. Som de allra flesta libanesiska grytor smaksätts tomatsåsen med färsk tomat, koriander, mycket vitlök och sju kryddor
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop alla torra ingredienser (inte pärlsocker). Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet
Grädda mitt i ugnen i tio minuter. I dag blev det en vabbdag för oss. Inte helt vanligt i den här familjen då storebror som har gått på förskolan sedan han var ett och ett halvt och snart fyller fem enbart varit hemma två dagar sedan han började
Här kommer ytterligare ett smarrigt recept på en helt igenom ekologisk smoothie. 1 ekologisk banan. 2 dl ekologisk yoghurt naturell eller kefir (jag använder ekologisk zoygurt). 1/2 dl ekologisk mjölk (jag använder ekologisk havremjölk). Recept från Urtekram 1 ekologisk banan. 2 dl ekologisk yoghurt naturell. 1/2 dl ekologisk mjölk
När lillebror sov middag passade jag på att göra färdigt mina ekologiska och sockerfria smoothieglassar som jag påbörjade härom dagen när vi fick smoothie över
Grädda i ca 10 minuter. Värm ugnen till 180°. Rör ihop smör, socker, havregryn, bovetemjöl och kryddan. När det ser grynigt ut knäcker du i ägget och rör lite till så att det blir en jämn smet
Frysta bondbönor – Koka upp dem snabbt, skölj i kallt vatten och spritta dem från skalet. I går var jag på Green Matmarknad i Malmö och botaniserade bland ekologiska råvaror
Atayif bi ashta. Atayif bi ashta är en utsökt efterrätt med rötter i mellanöstern. Det är mini pannkakor fyllda med en tjock kräm och garnerad med hemgjord sirap som man använder till de flesta efterrätter från mellanöstern och malda pistagenötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.