När vi var ute och vandrade häromdagen så testade vi att grilla något nytt, nämligen ”kolbulle”. Jag blev först nyfiken på namnet – tydligen kommer det sig av att kolarbetarna förr åt just den här mättande men billiga maten ofta – och sedan lite skeptisk men ändå nyfiken på ingredienserna… Jag menar, hur gott kan det bli när ingredienserna bara är vatten, mjöl och fläsk
Det kan vara svårt att få rödvinet att blanda sig med smöret så vispa kraftigt & länge. Fräs då först på löken i en kastrull med rödvinet och låt det fräsa ihop en stund tills löken dragit åt sig allt vin
Ca 24 st frallor1 dl bovete6 dl vatten6 dl ljummet vatten100 g smör50 g jäst4 msk linfrö1 dl rågmjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk saltca 14 dl vetemjöl(Lite havremjölk till pensling och sesamfrön att strö över om man vill)Koka upp vattnet och häll över bovtekornen och låt det stå 15 minuter
Putsa kycklinglevrarna från hinnor och trådar. Torka dem på en kökshandduk. Fräs dem hastigt i en het stekpanna tillsammans med schalottenlök i en klick smör
Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
Med tanke på gårdagens inlägg – här kommer glöggen. Så ni får bjuda en vän på glögg imorgon istället. Den här glöggen är som balsam för den frusna vintersjälen, även när det inte är jul
idag har det hackats choklad - massor av choklad. den här blev jag faktiskt lite nöjd med. Idag har jag gjort fyllning till tårtorna - chokladmousse med irländsk whiskey
Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan, 3-4 portioner. För första gången någonsin lämnade jag min Crockpot (slowcooker) på hela dagen under tiden jag var på jobbet och möttes av en mycket väldoftande lägenhet när jag kom hem från jobbet
Kyckling och dragon tillsammans blir riktigt gott. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.