3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Skala morötterna och rotsellerin. Fyll på med vin och buljong så att allt är täckt med vätska. Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin och morötterna och stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Lasagne på nötfärs med vitt vin, trattkantareller,. I stället tog jag rosmarin, trattkantareller i såväl färskt som torkat skick, vitt vin, lagerblad, och slutligen avsevärt mycket mindre av tomatkonserv än vad jag brukar
Låt det koka upp och sedan koka på svag värme tills den tjocknar en aning. Ingredienser4 quornfilèer 1 liten/ medelstor zucchini1 medelstor gul lökNågra färska bönor/ sockerärtor1 morotRöd curry pastaTorkade eller frysta kaffirlime blad1 skvätt japansk soja1 burk kokosmjölkJapansk sojaSweet chillisåsGör så här
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.