Kola ochHallonpaj toppad med maräng ochfärskahallon, en riktig hallondröm. Jag bjöd min familj på denna och betygen blev höga, min kära mor tyckte att kola ochhallon vart helt fantastiskt tillsamman och jag håller med henne till fullo, en fantastisk smakkombination
Servera medfärskahallonoch hyvlad mörk choklad. Ju kladdigare en efterrätt är desto godare blir den enligt mig, och vad kan vara kladdigare än chokladmousse
Här kommer mitt egna recept med både sockerlag och drink. Rabarberochhallondrink. Blev lite inspirerad av Jamie Oliver då han gjorde en drink som riktigt föll mig i smaken, då det va både mjölk ochrabarber i den
Paj medrabarberochhallon är aldrig fel. 2 dl vetemjöl2 msk socker100 g smörBlanda först mjöl, smör och 2 msk socker till en smuldeg. 4 stjälkar rabarberhallon1,5 dl sockerLägg i frukten och socker i en ugnsfastform. Smula över smuldagen och grädd i ugnen 20 minuter i 225 grader. 4 stjälkar rabarber
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Varva melonkulor ochhallon på fyra tallrikar. Enkelt, fräscht, snyggt och jävligt gott. Skopa upp en rejäl kula glass på varje tallrik och strö över hackade pistagenötter
Låt den kallna i ett vattenbad under omrörning och garnera sedan medfärska eller tinade hallon. Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg
På med passionscurd vid serveringen och komplettera medfärskahallonoch vaniljglass. Det är old news med påskrecept nu men det här går att göra när som helst och gärna ofta
Garnera med de färskahallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
Toppa tårtan med vispgrädde , färskahallonoch hackade nötter. Jag såg piggare ut, ögonen blev klarare, huden och håret blev bättre, magen mådde bättre, jag fick mer energi och då undrar ni säkert varför jag slutade med det
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Ringla lite nutella över rullen och garnera med vispad grädde, hallonoch citronmeliss. Det är en hasselnötsmaräng som man fyller med vispad grädde och frukt/bär, som man sedan rullar ihop till en rulle
Dekorera med finhackade pistaschnötter, färskahallonoch citronmeliss. En av efterrätterna på nyår var den här citronsemifreddon och efter att ha ätit snittar, förrätt och varmrätt så passade det perfekt med något kallt och syrligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.