Nu är sommaren här och när det är såå där varmt och skönt ute så att man blir alldeles klibbig så är det så otroligt gott med något svalkande att dricka
700 gr rabarber, skivad. 3 dl socker. 1 vaniljstång. 8-10 gröna kardemummakapslar. 1 L vodka. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en stor glasburk med lock
Helgen bjöd på två riktigt grymma matupplevelser. Den avslutades med en magisk Boeuf bourguignon med lent mos och hempressad gurka hos C & L – tack bästa ni
1 bunt rabarberstjälkar. 2 msk röd outspädd saft. 1 dl socker. 1 dl kvarg. 2 1/2 vispgrädde. Skiva rabarbern i tunna skivor, koka sedan rabarbern med saften tills det tjocknar till en kräm
1 dl strösocker. 1 dl vatten. 1 dl skivad rabarber. 32 cl ljus rom. 4 hela lime. 8 kvistar mynta. Koka rabarber med socker och vatten tills rabarbern mjuknat, ca 8 min
När du gjort den här pajen vill du inte äta någon annan. Krispig mandel, len choklad och så skärpan från rabarbern tillsammans med en kula riktigt bra vaniljglass tar i alla fall mig till något slags himmel
Postat av Elin torsdag 19/01 2017 kl. 19. 46 Kommentera. Hej igen vardagsmaten. Nu är vi hemma. Det tog oss mindre än ett dygn innan vi var inne i ekorrhjulet med skola och jobb igen
Postat av Elin torsdag 09/04 2015 kl. 17. 11 Kommentera. Hej Kedgeree. Ha. Vi har hittat ett recept som kan komma att bli en ny vardagsmiddagsklassiker
Postat av Elin fredag 02/01 2015 kl. 10. 43 Kommentera. Säg hej till Porotos Granados. En återkommande inspiratör till vegetarisk middagsmat är Hugh Fearnley-Whittingstall och tack vare honom upptäckte vi den chilenska soppan Porotos Granados
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.