Seperara nudlarna från varandra med en tång. Detta recept är en förenklad version på nudlar och som jag ofta lagar under stressiga dagar när jag vill få upp en god middag på bordet
Skiva gurkan med osthyvel och lägg i de avsvalnade burkarna och häll på lagen. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
Jag tror jag använde mig av salt, peppar,hackad vitlök samt färsk chili förra veckan, sen smörstekte jag färsk, grön sparris och toppade rätten med finhackad persilja
Med en morotstzatziki och sallad till blev det precis som jag önskade. Hetta upp olja, jag använde wokpanna och oljan täckte halva bullarna istället för att fylla upp så hela friteras på en gång
Då tror jag den här blandningen jag gjorde på två recept kan passa er, det är en chokladkaka som nästan är som en kladdkaka med en glasyr som brukar finnas på traditionella kärleksmums
Jag tänkte därför dela med mig av ett recept som jag testade förra helgen. Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
Pensla degen med uppvispat ägg. Tryck ut bollen på den pappersklädda bottnen. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter
Undertiden torsken står i ugnen så gör du potatismosen, skala potatis och tärna den och koka upp i vatten med lagon salt så potatisen blir mjuk, häll sen bort vattnet
Barnen tyckte att det var jättegott med denna efterrätt. Jag älskar att göra desserter och efter att jag tittat runt på nätet kom jag på den här härligt goda och smakfulla kombinationen som man kan lägga upp i snygga lager ( mina är inte så snygga, men jag lovar att det funkar, hahaha) i en glassburk
Dela kycklingen i mindre delar och koka upp med vatten, grönsaker och kryddor på spisen. Nu har vi varit en vecka i Alanya, vår vintervistelseort på Turkiets Medelhavskust
Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Ett och annat kalas händer det också att vi har, vilket innebär att det även blir en hel del bakat i vrån, recept som jag naturligtvis delar med mig av till mina läsare
Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.