1 salt
och peppar1. Sätt ugnen på 225 grader vanlig eller 200 grader varmluft. 2. Lägg brysselkål och citron på bakpapper, ringla på olja, salta och peppra, rör om. 3. Baka till gyllene färg.
grön sparris. 1smördeg (ca 250 g). 1mjuk getost t ex chevreau. 1ägg. 1sesamfrön1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Knipsa bort den grova änden av sparrisarna
Brysselkålens tid är snart förbi. Brysselkålen är säkert en grönsak man antingen älskar eller hatar. Vill du undvika den eventuellt beska smaken kan jag tipsa om att rosta brysselkålen i ugnen
Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en lite piffigare, rostad variant med glaze
I mitt recept på rostadbrysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
300 g brysselkål. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta pumpan. Rosta den i mitten av ugnen ca 25 min. Lägg undan 4 fina klyftor för 4 port och krossa resten tillsammans med crème fraiche och citronskal
300 g brysselkål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1⅕ kg pumpa t ex hokkaidopumpa 1 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche rivet skal av 1 citron 100 g Arla® Svenskt Smör ekologiskt 50 g hackad mandel 300 g brysselkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.