Häromdagen ville jag prova om jag kanske skulle byta ut den kokta brysselkålen, som vi brukar ha på julbordet, mot en litepiffigare, rostadvariant med glaze
Imitt recept på rostadbrysselkål med vitlök, citron & parmesan får det en fräsch syrlighet från citronen som bryts av mot en alldeles lagom ton av vitlök
Det har blivit en del brysselkål den senaste tiden. Oftast gör jag inget avancerat annat än slungar dom ilite senap eller stänker över litebalsamicovinäger eller hallonvinäger, och saltar och pepprar lite lätt
Servera brysselkålen med rostad mandel, skivad rödlök, smulad fetaost och olivolja. Du behöverBrysselkålMandel, skaladRödlökFetaostOlivoljaGör såhärSkölj brysselkålen och plocka bort fula blad
Honungsglacerat ankbröst med äppel- och sellerisallad, rostadpotatis och apelsinsås. Sedan gjorde jag liteugnsrostadepotatisar också, mest för barnens skull
Stekt brysselkål med majonnäs och rostade hasselnötter Du lagar den här rätten i tre steg. Ansa brysselkålen och koka dem hastigti saltat vatten (får inte koka igenom)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.