Idag gjorde jag den här gryta med rotfrukter och kikärtor till lunch. även denna med SÅ bra SP. Jag erkänner att jag var liiiite skeptiskt mot kikärtor men skam den som inte vågar testa nåt nytt
Kvällens middag idag blev en jättegod rotfruktsgrytamed bulgur. I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda olivolja med pressad vitlök. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Servera såsen till smörstekta laxfjärilar och broccoli. Krydda med salt, peppar, ketchup och citron. Paprikagräddsås med dill 2 port. Paprikagräddsås med dill 2 port
Smörstekt torskrygg med rödvinssmör och blomkålspure. Börja med att göra rödvinssmöret. Ansa blomkålshuvudet, dela huvudet i buketter i jämnstora bitar med händerna
TorskKrydda torsken med flingsalt och svartpeppar. Leila börjar med den skinnfria sidan. Servera fisken med brynt smör, färsk riven pepparrot och en citronhalva
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
När rotfrukterna är mjuka är det dags att tillsätta kikärtorna och pressad citron. När jag var liten blev jag och min familj hembjudna till Asissa och Samira som lagade denna fantastiska gryta med tunisiskt ursprung
Servera de varma äpplena med kanelglassen. Kanelglass. Vispa grädden. Rör äggulor, socker och kanel. Låt glass-smeten frysa ca 3 timmar (eller över natten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.