Tårtbottnar330 g vetemjöl [ca 5,5 dl] 450 g strösocker [ca 5 dl] 120 g kakao [ca 3 dl] 10 g bikarbonat [2 tsk] 10 g bakpulver [2 tsk] 12 g vaniljsocker [1,5 msk] 10 g salt [1,5 tsk] 165 g ägg, rumsvarma (3 st) 350 g mjölk, rumsvarm [3,5 dl] 180 g olja [2 dl] 300 g vatten, kokande [3 dl]
Chokladsmörkräm400 g osaltat rumsvarmt smör 10 g vaniljsocker [1 msk] 300 g mörk choklad 70 % 150 g äggvita [4 st] 220 g strösocker [2,5 dl] 0,5 krm salt
Mörk chokladmousse300 g vispgrädde [3 dl] 150 g mörk choklad 70 % 30 g äggula [2 st] 30 g strösocker [2 msk] 15 g vatten [1 msk]
Använd tårtring. Låt tårtan sätta sig ordentligt innan du tar bort tårtring och spacklar sidorna. Smörkrämen kan förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp och sedan vispas upp igen efter den blivit rumstempererad. Ta fram 2h innan servering!
Addera hallonsås, chokladripple och hallon (à la ”alltommat”s chocolate vanilla raspberry cake för att få Mr. cake tårtan! Eller testa med vaniljmousse för mer variation.
Om sanningen ska fram så är nog RoyFares en lite större förebild än Sébastien. Kan meddela att det gör det inte, trycket/tyngden från cake popsen blev för tung och flera av bollarna blev helt enkelt spetsade så använd hellre blompinnar som ger en bredare grund för cake popsen att vila på
Gillade ni min Very Cherry ChocolateCake, så är den här några strå vassare. Glad Måndag. Hoppas att ni alla haft en alderless underbar start på det nya året
Receptet är från Kanal 5 från RoyFares nya program United States of Cakes. Double Chocolate and Raspberry CakeMörk chokladcremeux 10 min 200g Mörk choklad 64%45g Strösocker (1/2 dl)60g Äggula (4st)175g Grädde (1 3/4 dl)150g Hallonpuré (1 1/2 dl)35g Cognac (2 msk) om man vill. I länken till kanal 5 ovan finns även recept på det från RoyFares
Nu ska jag gå och fota en alldeles underbart god vit choklad cheesecake som jag gjorde igår. Double ChocolateCake200 g rumsvarmt smör270 g strösocker3 ägg60 g kakao300 g vetemjöl½ tsk bakpulver1½ tsk bikarbonat1 tsk vaniljsocker1 tsk salt3 dl iskallt vattenSätt ugnen på 175 grader
Igår hade mellantjejen 14-årskalas. Det blev hemmagjorda pizzor i olika varianter. Till efterrätt ville hon ha denna tårta som jag gjorde senast för ett par veckor sen ju
Så här gör du. Fördegen. Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15min
Chocolate lava cake, men underbar salt kolafyllning som bara vällde ur när man satte skeden i kakan. Såg ett program av The little Paris kitchen häromdagen, och blev helt superchokladsugen
Den här godbiten, som nu fått namnet Chocolate Banana Mousse Cake, bakade jag i helgen. Det är en no bake kaka (som alltså inte kräver ugn) i två lager
dark chocolate, chocolate fudge sauce, meringues or other goodies for toppingHow to. So, with this cake, not my proudest creation, but it has been haning around in my computer far to long now and it taste sooooo good, I say hello - once again
Kladdig cocolate lava cake. 23,5 g fett Kladdig cocolate lava cake. Jag lagar/bakar sällan andra andras recept eftersom det bästa jag vet är att själv komma på och testa fram egna recept (det får mig att känna mig kreativ)
Kommentarer
manuela-2
Använd tårtring. Låt tårtan sätta sig ordentligt innan du tar bort tårtring och spacklar sidorna. Smörkrämen kan förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp och sedan vispas upp igen efter den blivit rumstempererad. Ta fram 2h innan servering!
manuela-2
Liten skål till äggulor alt gör den enkla chokladmoussen från fixa festen boken.
manuela-2
Addera hallonsås, chokladripple och hallon (à la ”alltommat”s chocolate vanilla raspberry cake för att få Mr. cake tårtan! Eller testa med vaniljmousse för mer variation.
Logga in eller Registrera för att kommentera.