Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig. Rör ner mjöl och salt och rör om tills det är väl blandat, det blir en kladdig och lös deg
Jag kom på att jag inte gjort smygreklam för Söderbergs bageri nu på ett tag. Som bekänd bullfantast så brukar jag prova mig igenom flertalet saffransbullar såhär i juletid (japp, dags att snöra på sig träningsskorna snart) och så var det med på årets julbord 2012
Paleorecept à la LCHF/Keto. Vi blir fler och fler nu som ätit LCHF under rätt många år. Jag började själv min lågkolhydratbana under våren 2009, efter en föreläsning med Dr Annika Dahlqvist
Bakade lite härligt goda kanelsnäckor idag. Var första gången som jag testade receptet som finns i boken Riddarbageriets Söta och jag blev nöjd med bullarna så detta recept kommer jag säkert att använda fler gånger
Ett ljuvligt helgbröd som passar alldeles utmärkt både med pålägg eller bara som det är. Jag serverade detta bröd när jag hade brunch här hemma och en av gästerna var allergisk mot vetemjöl
Egentligen är jag ju en kardemummatjej och har nog otaliga gånger sjungit kardemummabullen på Söderbergs lov (det är klart den bästa kardemummabullen jag ätit)
Ett ypperligt helgbröd med andra ord. Jag ska inte sticka under stol med att jag älskar bröd. I synnerhet sådär segt å smakrikt surdegsbröd(kommer ni i håg bak-hysterin när jag var föräldraledig
I helgen hade mitt favoritbageri Söderbergs bageri här vid Telefonplan hamburgerbröd som helgbröd. Hemmagjord lammfärsburgare med handkavlat hamburgerbröd från Söderbergs bageri
Jag fick ett mycket trevligt erbjudande ifrån Two Oceans och Philipson Söderberg gällande att pröva deras Cabernet Sauvignon Merlot tillsammans med Bjärekyckling
För er som inte har turen att bo i närheten av Söderbergs bageri och kan avnjuta det fantastiska dill- och västerbottenbrödet (så gott att det bara behövs lite gott franskt smör på) så är det här ett perfekt komplement till kräftorna
i detta gamla inläggetdenna varianten. Porchetta 10 persFyllningTill braspannanGör så här. Vi valde att servera vår porchetta i form av smörgåsar denna gången, var och en fick bygga sin egen macka vid bordet och lägga på vilka tillbehör man ville
Från ugnen doftar det magiskt av chili, basilika, vitlök och mozzarella. På bordet står en fräsch apelsinsallad som blandar sig med doften från oliver och nybakat bröd
Tyvärr så missade jag att ta inkråmsbilden och tyvärr så missade jag också att äta brödet själv (hur lyckas man, får skylla på herr Wallmarks fantastiska bröd från Söderbergs bageri) men gav bort bitar av brödet till några andra som tyckte att det var jättegott så får lita på dem helt enkelt
Rökta och färska räkor med hemmagjord aioli och vispat smör samt baguette från Söderbergs. Jag har besökt Oaxen en gång i mitt liv och vet att jag ät något som intressant som hummerkorv
Håll i hatten. Ro hit en styrketår – Rydberg är på besök. Biff Rydberg är likt jambalaya en rätt som jag ofta drar till med när jag inte riktigt vet vad jag ska laga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.