Jag ska snart kolla in Anne Lundberg och Paul Svensson på SVT men först - recept på den här Ottolenghisalladenmedpäronoch pecorino som vi faktiskt åt för första gången på nyårsafton förra året
Om man skulle få några över, kan man ju alltid göra en ljuvlig smoothie medpäronoch kanel. Det blev en härlig salladmed quinoa, färska fikonoch senapsdressing
Dadelbalsamkrämen kan bytas mot fikonbalsamsirap eller någon annan lite tjockare balsamkräm. Den här salladen är jättefräsch och god, och passar exempelvis till en grillad eller ugnsstekt kycklingfilé eller fläskfilé
Jag ville hitta på en ny sallad till kvällens middag och den här blev det. Tranbären tänkte jag strö över köttet ett tag men de hamnade till slut i salladen
Skär ost ochfikon i fina skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med basilikablad. Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar och ringla på en god jungfruolivolja
Blanda riset medpäronklyftor, getost, rucola, granatäpple och nötter. Halvera granatäpplet och slå ut kärnorna genom att banka med baksidan av en träslev på granatäpplehalvan
Lägg päronen ovanpå och häll skyn från päronen över salladen. Fördela det knapriga brödet, ruccolasalladen, gurka, rödlök och grönmögelost på tallrikar
Saker som får din sallad att bli en rolig middag. Blandad sallad i bottenLite finstrimlad fänkåltunt skivat päronnågra körsbärstomaterngn form av lök+lätt kokadesockerärtormorot i bitar+rostade valnötterbit halloumi+Dressing för 2 pers
Blanda crème fraîche med riven parmesan och servera som dressing till salladen. Skölj romansalladenoch rucolan, slunga den i en ren kökshandduk och lägg den i en skål
Jag åt den med falafel till (recept från frikadell för några dagar sedan)2 port. 1 päron6 cocktail tomater1/4 rödlökblandad sallad3 dl bulgur eller råris (kokt)1/3 fetaen bit zuccini10 kalamataoliver+dressing. 1 päron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.