45 min
Jag tänkte bara om vad jag skulle laga mat då jag gjorde detta recept. Jag har inte bråttom så det tog en timme så jag inte är kvalificerad, men jag tycker att det smakar gott. Den är baserad på engelsk mat, Scotch ägg, som är som en stor köttbulle med ett kokt ägg inuti. Jag vet inte varför men Scotch ägg är en populär husmanskost i Japan. Jag använde ugnen här för att laga mat Scotch ägg men jag tror att originalet är att fritera.
2 portioner,
tid 1 timme [Scotch ägg]
4 halv-kokta
ägg (om du kokar dem fullt ut, kommer äggen att bli för hårt som du kommer att tillaga den i ugnen med köttfärs i yttre skiktet senare)
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Här får ni ett kanon-bra receptmed lax. Servera tillsammans med en god sås alternativt röra samt rotfrukter och en fräsch sallad
rikligt med dill, hackad. Smaka av med salt och peppar. Kall sås till fisk, med äpple och dill, 4 portioner. 1 1/2 dl creme fraiche. 2 msk Hellmans majonnäs. Relaterade 1 1/2 dl creme fraiche. 2 msk H
I det här inlägget är det själva såsen jag ger recept på, men guidar ändå på snedstilt text inom parentes hur man gör med kycklingfilén eller quornbitar om man önskar så
Hemma i Skåne känner jag mig alltid bortskämd med saker som jag som barn tog för givet. ett dignande fikonträd, hemodlade söta tomater och rejält med färska örter i trädgården
Enkelt som tusan och fantastiskt gott är det världens bästa grej att smaksätta sås och annat med. Vira in vitlökarna i varsin bit folie och ställ in i ugnen tills de blivit mjuka (bara att klämma på dem med en diskhandduk/grytlapp)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.