Sholezard är en persisk saffranspudding med ris. Den garneras och dekoreras med nötter och kanel. En väldigt vacker och god dessert som är enkel att göra
Ofta används smaksättare som vanilj, kardemumma, kanel, dadlar (används i Irak – Zarda wa Haleeb), pistagenötter, rosvatten och t ex honung men även andra kryddor som t ex muskot, choklad och ingefära förekommer
Skålla mandel och pistaschnötter i kokande vatten, skala dem, hacka mandel och pistasch smått. Skölj inte riset, koka upp 1 l vatten och lägg i en nypa salt, lägg i riset, sänk värmen så att det knappt kokar, rör hela tiden i minst 15 minuter
Krisande arkiv. Det är tufft för musikbranschen. Inte nog med att streamingtjänster till höger och vänster vill tjäna pengar på andras arbete samtidigt som deras ersättningnar till artisterna är rena hånet och festivaler måste slå igen var och varannan vecka när folk inte vill betala för det de konsumerar, nu har också ett viktigt arkvi fått ekonomiska bekymmer
Krisande arkiv. Det är tufft för musikbranschen. Inte nog med att streamingtjänster till höger och vänster vill tjäna pengar på andras arbete samtidigt som deras ersättningnar till artisterna är rena hånet och festivaler måste slå igen var och varannan vecka när folk inte vill betala för det de konsumerar, nu har också ett viktigt arkvi fått ekonomiska bekymmer
Sholes fru, beslöt 1923 att resa en byst över Gustav III i Göteborg. Hej och god eftermiddag. Ja så poppar jag upp här igen och jag hoppas att allt är väl med dig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.