Väskan står nästan färdigpackad för i em åker vi mot varmare breddgrader. Igår packade jag med speciellt en hund som parkerade sig mitt i solklänningarna hihi
The ”big six” sauceDen här såsen görs på de sex största kryddsåser som sett dagens ljus. Jag gjorde den ursprungligen på fem ingredienser så att den skulle kunna kallas för the ”big five” sauce, men kunde senare inte låta bli att ha en klick senap i också
I read a lot of American blogs and food magazines for inspiration and for quite a long time ago, probably six months ago, I stumbled on a cake from the blog Sweetapolita that I felt I just had to try and bake
Här hemma hos oss tvättas och packas det för fullt. Usch jag hatar att packa, känns alltid som att jag har glömt nå jätteviktigt trots att vi har med oss alldeles för mycket
Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt smör och mjöl Värm rånjärnet Smörj in järnet inför första gräddningen Lägg en lagom klick smet i gärnet och tryck till lätt så att det flyter ut Grädda 1-1 1/2 minut ev längre beroende på vad man har för järn Rulla snabbt upp dem en pinne, jag brukar använda en kinesisk ätpinne Låt svalna innan du packar dem i en kakburk ca 20 rån
Låt bullarna svalna under en bakduk innan du packar ner dem i påsar. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken och värm tills det är fingervarmt (ca 37°C)
Låt gärna vila i kylen en stund innan du packar ned/serverar dem. Här kommer det utlovade receptet på de nyttiga chokladbollarna vi hade med oss på vår utflykt till Flottsbro
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.