Blanda med leverpastej. Smaksätt med kryddor och vin. Garnera med paprikastrimlor och cornichornhalvor. Klicka ner färsen med en sked och släta till den på ytan
Vispa upp vaniljsåsen och toppa glasen med en klick inför serveringen. Blanda och lägg bären, helst färska men det går bra även med frysta, i 6 glas à drygt 1 dl
Ställ desserten att stelna och garnera med en klick vispad grädde till serveringen. Sila den och späd den med vatten så att det blir 6 dl. Tag upp gelatinet, krama ur det och lägg det i en kastrull tillsammans med saften och 1-1 1/2 dl strösocker
Svaga fingrar och en tumme som börjar bli helt ur spel funkar inte att bromsa med. Jag jobbade dock hårt med att växla ner i tid och trampa lätt för att slippa trötta ben
Rökt vildandsbröst med dill och bakad tomat. Djungelgurka med yoghurt- & myntadipp. Tartar på älgytterår med auberginmarmelad, friterad rotselleri, persiljeemulsion och syltad rödlök
Lägg ett lager druvhalvor på det stelnade geléet och fyll på med ytterligare lite av blandningen. När jag var barn brukade mamma göra vingelé till finare middagar
Vilket resulterade i sveda runt munnen och till och med några småblåsor. Här är ett modifierat recept av Nigellas rabarber- och vingelé som blir en vacker nyponsoppsrosa gelé
Rabarber- & vingelé – saften av härligt späda rabarber kombinerat med toskanskt vin santo. Vilket resulterade i sveda runt munnen och till och med några småblåsor ¦ Men gott var det
Blanda mandelmassan med äggvita och citronskal. Vingelé. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Häll ½ dl av vinet och sockret i en liten kastrull
Servera den nyvispade sabayonen till vingelén och häng en klase sockrade vinbär på glasets kant. Fördela vinbären i 6 portionsglas och häll på vingelén så att den nätt och jämnt täcker bären
Dela äggen, vispa äggulorna med strösockret så att smeten blir jämn, vit och pösig. Vill du inte använda alkohol i vingelét kan du ta lite koncentrerad vinbärssaft eller vinbärsjuice
Ställ vingelén i kylen medan du vispar grädden till fast skum. Picka degplattorna med en gaffel. Av den tredje längden skär du med hjälp av en linjal eller liknande ut långa remsor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.