Ost- och skinksnurror20 bröd50 g jäst3 dl kall mjölk3 msk rapsolja2 msk flytande honung8 dl vetemjöl (give or take har jag lärt mig för att få "rätt" konsistens)1 tsk saltEtt uppvispat ägg till pensling innan gräddningTill den supergoda fyllningen250 g kesella naturell1 msk dijonsenap1/2 dl hackad rödlök150 g riven västerbottenost1 dl hackad persilja200 g riktigt god rökt skinka i strimlorSmula jästen i en bunke
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Det som blev över åt Mannen som lunch dagen efter och jag petade i mig några av de goda ost- och skinksnurrorna/-bullarna som vi fortfarande har kvar i frysen
Ost- och skinksnurror. Hemligheten bakom en riktigt god lasagne är alltid såserna. Först och främst tomatsåsen som ska få tid att koka lääänge - med eller utan köttfärs - och sedan "den vita" som kan vara en klassisk bechamel eller en ostsås av något slag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.