Vi får vildsvinsköttavmina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Perfekt då att lägga in den helt frusna köttbiteni ugnen, istället för att vänta tills det har tinat upp, så är tillagningen redan igång
Ibland när man är ute på restaurang och äter brukar man få små söta minilimpori brödkorgen och det tycker jag är jättegulligt och brukar göra hemma ibland också
Orecchiette – eller ”små öron” som dom betyder är bland det godaste jag vet. Speciellti en riktigt god, mustig tomatsås som här fick sällskap av knaperstekt bacon och MASSOR avriven parmesanost
När vi åkte ner mot södra Småland var björkarna helt vissna. Tillsammans med deras nya BBQ och Seaweed burgare så har de en ytterst stabil kombo som jag därför ville ta med migtill Almedalen som en av dagens rätter på menyn, helt enkelt för att visa världen att det inte måste vara så avancerat eller bajsnödigt för att vara riktigt jävla gott
Dessa pannacottor är verkligen jättegoda och superenkla att göra, vi serverade dom som dessert för några år sen på halloween men då ivanlig storlek, nu hade vi ju temat mini och valde att göra dessa ismå snapsglas
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Anledningentill att jag valde att göra ett pajskal istället för ett lock av pajdegen var att jag ville använda minasmåfina pajformar med löstagbar kant
För vår del denna söndag hade vi fyra småpotatisar, morötter och créme fraichei kylen. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.