Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes
Tanken slog mig just att jag dessvärre måste ta tillvara på den halvfärdiga maten i kylen som jag förberett under veckan och jag som inte kommer vara hemma så mycket nu på några dagar
Jag blev tveksam om detta skulle bli bra, så vi gjorde ett test. Dottern blev sugen på att baka tekakor förra veckan och hade hittat ett recept på nätet
Gott med kall mat dessutom när det är sommar och semester. Till köttet ångkokade jag lite hemodlade färska röda och gula lökar och sedan gjorde jag min supersnabba och enkla majonnäs till
Långa jobbdagar, trötta och hungriga barn efter dagis. Så antingen så ger jag mig för bekvämlighetens skull och köper Thai mat eller så förbereder jag något kvällen innan
Idag fick jag dock tillfället att testa Beef Ribs och Lammribs från Jojjen. Det jag testat att grilla allra mest är kamben – baby back ribs – som är små korta revben med mycket kött
Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Blanda ner havredryck eller mjölk och rör ihop till en deg, sluta när du kan kan forma till en deg
Den här efterrätten gjorde jag till ett julkalas för något år sedan, och den försatte mina förtjusande svärsöner i trance och något som mest kan liknas vid glasskoma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.