***Text och bild av Miss Meister om inget annat anges. Tanken slog mig just att jag dessvärre måste ta tillvara på den halvfärdiga maten i kylen som jag förberett under veckan och jag som inte kommer vara hemma så mycket nu på några dagar
Till frukosten i morse testade jag att göra en smoothie med hasselnötsdrycken. Mixa med stavmixer. en Hasselnöt- och risdryck och en Mandeldryck Original
Testade också en cider häromdagen som jag tänkte tipsa om. Falukorv är ju inte min favoritprodukt men jag brukar köpa den ändå ibland eftersom jag vet att resten av familjen gillar det
SÅ BESVIKEN jag blir när jag läser Råd & Röns test om kravmärkta kallpressade olivoljor och ser att Saltå Kvarn är en av de få som innehåller rester av besprutningsmedlet klorpyrifos
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.