Tog ett av lagerna i min chokladlasange och vips så blev det en ny muffinsvariant. I förmiddags ringde sonen och sa att han var sugen på gofika och vi kommer strax
***Text och bild av Miss Meister om inget annat anges. Tanken slog mig just att jag dessvärre måste ta tillvara på den halvfärdiga maten i kylen som jag förberett under veckan och jag som inte kommer vara hemma så mycket nu på några dagar
Och efter att ha testat tror jag faktiskt att jag håller med. Smaka av med salt och peppar. Genom att grytan hålls varm under en lång tid blir köttet fantastiskt mört och fint
Denna bar med smak av blåbär och yoghurt har tydligen vunnit ett test i BODY Magazine. Jag har testat flera olika sorters bars på sistone och listar här vad jag tycker om deras smak och innehåll
Barerna är sötade med stevia och jag testade två smaker av en Low carb-bar och en Kexbar. Ett av mångas favoritrecept är OIAJ (Oats In A Jar) som kan göras både varm och kall (overnight oats)
SÅ BESVIKEN jag blir när jag läser Råd & Röns test om kravmärkta kallpressade olivoljor och ser att Saltå Kvarn är en av de få som innehåller rester av besprutningsmedlet klorpyrifos
Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland. Den halten stiger eftersom de får gå ute och beta gräs, precis det som djuren är anpassade för genom evolutionen
När jag ändå var igång och mixade ihop en rosaskimrande och läskande glass av jordgubbar och banan, passade jag på att testa en ny idé med mango och kokosgrädde, vilket visade sig bli en krämig och lagom söt solgul historia
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Den här kostmodellen är mer i ropet än någonsin och mängder av kokböcker publiceras. Så mycket grönsaker som jag äter nu, sen jag tog bort bröd, pasta, ris och potatis, har jag aldrig gjort tidigare
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.