Vispa ihop pannkakssmeten, låt den stå och svälla 1 timme före stekning för bästa resultat. Stek pannkakorna i en plättlagg, så att de blir lagom stora till fingerfood
Det finns även ett glutenfritt mjöl gjort på kikärter – kikärtsmjöl – som fungerar bra som en äggersättare, och i Frankrike använder man mjölet till att göra så kallade ”Socca”, en typ av kikärtspannkakor som påminner om omelett
Socca är en underbar välsmakande, krispig crêpe eller pannkaka och det är det framställs genom att kombinera lika delar av kikärtsmjöl och vatten, blandat med lite olivolja och en nypa salt
Fredag - Danskt rågbröd med fetaost, ett äpple, valnötter och en kopp vaniljte. Godmorgon. Äntligen fredag även fast det regnar och jag har fotboll utomhus på skolan idag, men ändå
Det här är en riktig höjdare för alla som gillar lingon. Den rena friska lingonsmaken kommer verkligen fram och resultatet blir essensen av rårörda lingon
Recept jag fastnade för var “socca”, ett slags pannkakor gjorda på kikärtsmjöl, receptet härstammade från Neapel, liksom “bahn xeo”, pannkakor på vietnamesiska gjorda av rismjöl
Detta har jag hunnit med idag. Jobba – 8-12 (går fortfarande på 50% denna vecka. Hem och käka lunch och vila lite, vilan gjorde jag 40 min ute på gräsmattan här vid mig efter lunchen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.