Vi ska till landet och fixa i huset, träffa vänner och - framför allt - äta massor med god mat. Fyllda portabellosvampar signerade Yotam Ottolenghi - vad skulle kunna gå fel
Smaka av med salt och ev lite socker. Garnera med färsk timjan. Servera med en ostgratinerad toast. Denna veckan fick jag uppdraget att laga soppan och jag har precis blivit klar med 20 liter soppa. -) Receptet har jag satt ihop själv av de smaker som jag älskar och som gifter sig med varandra men ni där hemma kanske inte vill laga 20 liter till motsvarande 60 portioner så här kommer recept till en humanare mängd. 100 g portabellosvamp. 100 g portabellosvamp
Placera svamparna i en ugnseldfast form med ovansidan neråt. Bland ihop marinaden. Skär ev av fötterna på svamparna och fördela marinaden jämt över dem
Denna risotton är smaksatt med paprikapulver och toppad med både färsk spenat och tomater, alltså får ni i er ett gäng vitaminbokstäver och antioxidanter (läs gärna här om du blir intresserad och vill veta mer)
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Tillsätt en klick smör och lägg ner svampen så att den får steka med några minuter på varje sida på mellanvärme
Skala och riv ingefära och vitlök på ett rivjärn och blanda med sötpotatisen på en plåt. Tillsätt en klick smör och lägg ner svampen så att den får steka med några minuter på varje sida på medelvärme
Till kycklingen serverade jag en god spenatrisotto. örtsalt med ramslök (Renée Voltaire). Putsa kycklingfiléerna och krydda dem runtom med kryddblandningen
Servera lax och spenatrisotto på varma tallrikar. Med spenat i risotton får man ett gott tillbehör. Dela laxen i två portionsbitar och lägg dem på ett ugnsfat med lite olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.