När jag var i Japan, åt jag i indiskcurry restauranger ganska ofta. Du kan byta ut kycklingen i ost, fetaost, att göra ytterligare en spenat curry, Palak paneer
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Det finns inte mycket som värmer bättre i vinterkylan än en indiskcurry. Cocos- laxcurryIngredienser. Grunden i en indiskcurry är att först steka en smaksättning med färska kryddor, som brukar bestå av vitlök, ingefära och chili, samt något som ger konsistens
4 600 g kycklinglårfilé 3 gula lökar 3 vitlöksklyftor 3 gröna chili 3 msk olja 2 tsk curry 1/2 tsk mald koriander 1/2 krm mald kardemumma 2 msk tomatpuré 4 msk färskriven ingefära 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl matyoghurt salt och peppar Till servering basmatiris naanbröd sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Chicken Balti. //Malin Chicken Balti. Wow, vilken påskledighet jag haft. Vädret har varit mer än acceptabelt och jag har ätit och druckit en massa gott hela helgen
)Till kvällsmat idag testade jag att göra LCHF-Chicken Nuggets, har sett receptet på många olika bloggar men varit lite skeptisk till att använda fläsksvål i maten, men det blev riktigt gott
2 tsk currypulver. 1 st Majskyckling 2 st gula lökar 2 st potatisar 2 st morötter 2 st röda äpplen, söta 4 st vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 msk ingefära, riven 5 st kardemummakärnor, hela 1 dl vatten 1 tsk garam masala 2 tsk currypulver salt och peppar, efter smak 1 dl mango chutney (hälften till grytan och hälften till servering) koriander, hackad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.