En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Bl a hittade jag en Mozarellamix, som inspirerade mig till veckans vegetariska recept - en aubergine- och zucchinigratäng med tomatsås och just mozarella
Men nu över till denna veckas köttfria recept som är en butternutpasta medhalloumi och oregano. Det tar sin lilla tid med allt som ska kokas, rullas, kylas, jäsas, stelnas, smältas osv
Alldeles sant är också att jag faktiskt som liten har träffat en tvättäkta kannibalhövding som på sitt huvud hade en konstfärdigt hoptråcklad kalott prydd med näsor (soltorkade får man förmoda) från de offer han klubbat ihjäl och mumsat i sig
150 g halloumiost. Skala och strimla morötterna. Dela svampen i kvartar och skär paprikan i bitar. Fräs morötter och svamp i olja tills morötterna börjar mjukna
Veckansvego den här veckan blir zucchinirullar med fetaostfyllning och tomat- och gurksallad. Zucchinirullar med fetaostfyllning och tomat- och gurksallad
Smaka av med salt och peppar. Smaka av med salt och peppar. Stekthalloumimed körsbärstomater och olivdressing16 körsbärstomater (gärna olika färger)2 krukor rucolasallad1 paket halloumiost (à 250 g)1 msk oljasaltnymalen svartpepparOlivdressing1/2 dl Tapenade (burk)1 tsk citronjuice2 msk olivolja1/2 dl vatten2 msk finhackad persiljasalt och pepparDetta är ett recept från Buffé nr 9 20031. Skär halloumin i ca 1/2 cm-tjocka skivor. Stek osten i ca 1 minut på varje sida i en het panna med olja. -Mama Skogly ♥ 16 körsbärstomater. 1 paket halloumiost
Eftersom jag i likhet med svärson Robert är ytterst svag för soltorkade tomater - i synnerhet körsbärstomater - så petar jag ned det överallt där det går
mumsiga quornfärsbullar med tomatsås och klyftpotatis. Förra veckan blev det visst inget vego-tips. Blanda det med quornfärs, ägg, havregryn, ströbröd och finhackad basilika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.