Jag har haft en riktig bakdag och hunnit med tre olika sorter, så kul. Men den här svartvinbärskakan som ni nu ska få receptet på bakade jag i söndags och inte i dag
Servera gärna med grädde eller ät den som den är. svartvinbärskaka,. Svartvinbärskaka. Detta behöver du. 4 dl strösocker 4 ägg4,5 vetemjöl2 tsk bakpulver1 dl nötter (jag använde hasselnötter)4 dl svarta vinbär100 g smör/margarinGör så här
Våra buskar med svarta vinbär börjar bli som bäst här på vårt berg. Stor-Klas är en favorit bland Ribes nigrum Sparade en bit av svartvinbärskakan till sonen…
Mixa vinbären fint med mixerstav. Vispa ägg och socker vitt(nästan omöjligt med hemägg. Sikta ner mjölblandningen, ta även med det grova som fastnar i sikten
Vispa ihop alla ingredienser med elvispen till en slät frosting. En god och härlig frosting. Kan förvaras i kylskåp i ett par dagar och går även bra att frysa
Hyvla tunna skivor av smöret med en osthyvel och täck kakan med skivorna. 150 g mandelmassa5 ägg3 dl strösocker4 dl vetemjöl6 dl svarta vinbär0,5 dl pärlsocker75 g kallt smörSätt ugnen på 200C
fyrkantig med löstagbar kant) och ströa den med glutenfri mix. Här är en glutenfri svartvinbärskaka som jag lagat eftersom en av mina läsare hade tipsat mig om den i mitt inlägg om vinbärskörd i trädgården
Idag fick lillebror röra ihop till en svartvinbärskaka. Receptet, som jag ändrat lite på, är ur Leila Lindholms bok A piece of cake och är väldigt enkelt och den färdiga sockerkakan var jättegod
Känn med sticka när den är nästan torr inuti. Pudra kakan med lite florsocker. Smörj och bröa en rund eller avlång sockerkaksform, cirka 1 1/2 liter, med smör och kokos
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. 1Fäst bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). 1Låt kakan svalna helt medan du gör frostingen
Ingredienser färskostfrosting. Finns inte mycket jag gillar med vintern. Det jag kommer ihåg sen barndomen är kylan, snön och blask ihop med mörkret, killarna i skolan som jagade oss tjejer på rasten och kastade snöbollar på oss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.