Han valdeden franska klassikern tarteaucitron och jag axlade utmaningen. Rulla degen över kaveln och skjut in tarte-formen (med räfflade sidor och lös botten) under till och drapera degen över formen (den behövs inte smöras)
Nu tillsätter du sist dennypressadecitronsaften. Citrus i bakverk är något av en favorit hos mig och dennagjorde jag i små portionsformar, men det går precis lika bra i en vanlig pajform
Det finns många verisoner av den klassika "tarteaucitron". Hos David Lebovitz läste jag för några dagar sedan om ett för mig helt nytt sätt att tillaga pajdeg på, som han lärt av Paule Caillat - det var jag tvungen att testa
Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Fördela smeten i små ugnsformar. Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten
Dans un bol, mélanger l’huile d’olive avec la moutarde à l’ancienne, la moutardede Dijon, l’ échalote, le persil, le vinaigre de vin rouge, la sauce Worcestershire et les cornichons
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.