Man får väl anta att det var billigare med tryffel i 1800-talets Italien. Åtminstone verkar det så om man ser till hur Artusi gödslar med tryffel i sina recept
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Jag har precis kommit innaför dörren efter en skön powerwalk runt Växjösjön och känner mig extra hungring så nu måste ”förrådet” fyllas upp med lite kolhydrater
Dimman ligger tät i Monferrato. Söder om den gamla kungliga Italienska staden Torino breder ett en stor dalgång ut sig omringad av Appeninerna och Alpi Cozie som skiljer Italien från Frankrike
Astrids Restaurang i Ängby är ett härlig kvartershak. Här serveras riktigt bra mat (till bra priser) och Sasja som är sommelier har minsann knåpat samman en riktigt bra dryckeslista som kan attrahera den värsta/bästa hipstern
Gorgonzolaost är krämig och god samt passar väldigt bra ihop med pasta tycker jag. Många pastasåser är gräddbaserade men eftersom den här såsen innehåller gorgonzolaost använder jag mjölk istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.