Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Flankstek är ett större, tunt köttstycke av nöt. Häll av nudelvattnet och blanda med grönsakerna och grovhackad koriander eller bladpersilja som jag föredrar
Koreansk mat är inget undantag och här är ett recept som är inspirerat av Jennie Walldén nämligen bulgogi som är som en koreansk taco men mycket fräschare
Så nu när ordningen är återställd är det dags att slänga upp ett nytt “Veckans Recept” för Frölunda Lilla Saluhall och kommer denna vecka bestå av den fantastiska styckdetaljen Flankstek
Lägg köttet i en skål eller form som tillåter att köttet blir helt täckt av marinaden. Grillad flankstek med chimichurriFlanksteken gör sig bäst grillad medium/rare
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.