På senare dar har jag börjat laga mat med inspiration från det asiatiska köket allt oftare. Jag är ju som sagt lite svag för både starka och sötsura smaker så det passar mig perfekt
Middagshjälpen. Koka upp matfett, farinsocker, vatten och kokosmjölk. Smaksätt med ingefära. Skala, skiva upp och arrangera frukterna på desserttallrikar
God lax ikokossås. Koka upp kokosmjölk med salt, chilipulver, finhackadvitlök och finhackadingefära, tillsätt grönsaker (välj gärna andra grönsaker istället för ärtor och blomkål efter säsong) och koka halvmjuka
Tillbehör. Koka risenligtanvisning på förpackningen. Skala och rivingefära och vitlök på ett rivjärn. Blanda färsen tillsammans med lök, ingefära, vitlök, chiliflakes, ägg, limesaft, salt, peppar och ströbröd
IngredienserPortioner. 4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalenvitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (imindrebitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalenvitpeppar Lägg tilliinköpslistan
Den här grytan gjorde vi för ett tag sen. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Med "lätt kokossås" menar jag att den inte är så tung och mäktig (tycker inte jag i alla fall. Det är alltid kul när man går och handlar och man hittar en ny produkt i affären
Litethai, lite japanskt, litekinesiskt och lite svenskt. Det blev en bra mixtill kvällens middag. Jag var liteorolig ett tag då viinteficktill såsen som viville
Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrikkokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrikkokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
salt och malen vitpeppar. Fräs purjon mjuk i kokosolja utan att ta färg, salta och peppra. Tillsätt kokosgrädde, citronsaft och dill, låt småkoka samman och smaka av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.