Idag gick iväg och köpte en liten burk med soltorkade tomater och resten fanns redan hemma. Klicka i creme fraichen och häll i en skvätt grädde, smula ner lite rosmarin, låt sjuda någon minut
Slå bönorna i en sil och skölj med kallt vatten, låt droppa av ordentligt. Servera chili con carne med kokt ris, brytbröd och eventuellt en grön sallad
Eftersom jag lovat att dela med mej av mina suveränt både goda och enkla bröd. Siktebröd. Tillsätt sedan all vätska, sirap, smör och mjöl blandat med brödkryddorna
Fyll upp med 1-2 mörk öl till det täcker köttet, tillsätt buljong och lite tomatpure. Finhacka spetspaprikan, chilin, löken och vitlöken, fräs den i smör och matolja (i grytan, du skall använda, om du har en stor eller i stekpanna)
Ringla över ganska rikligt med olivolja så att alla potatisarna får en oljig yta. Till 2 portioner la jag i 5st lätt krossade vitlöksklyftor(kvar i sina skal) och färsk rosmarin
Rör ut jästen med lite av gräddfilen och tillsätt sedan resten. Pensla med uppvispat ägg. Forma degen till en stor boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper att jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk
Tillsätt resten av vattnet och kör med stavmixer direkt i grytan så löken finfördelas. Vispa upp äggulor och vispgrädde med en gaffel i en skål och rör ner i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.