a advent, bakade Dumlekakor och Pernilla Wahlgrens Toscamuffins med hjortronsylt. Toscamuffins med hjortronsyltca 25 st Muffins2 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulver100 g smält smör Fyllning1,5 dl hjortronsylt Toscasmet50 g smör0,75 dl strösocker1 msk vetemjöl1 msk grädde50 g mandelspån Gör så härVispa ägg och socker pösigtVispa ner det smälta, avsvalnade smöretBlanda ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smetenFyll bakformar till 1/3 med smetGrädda mitt i ugnen i 200 grader i 11-12 minRör under tiden toscasmetenLägg smör, socker, mjöl och grädde i en kastrullLåt smälta under omrörning till en slät smetRör ner mandelspån, låt koka upp och sjuda i ytterligare några minuterTa ut kakorna ur ugnen när de är nästan färdig gräddadeKlicka på sylt och sedan toscasmet över syltenGrädda kakorna ytterligare 6-7 min, eller tills ytan fått en gyllenbrun färg Klicka på länken så hittar du receptet på Dumlekakor
Idag är det alltså fjärde, och sista, advent men också sista dagen för Musikhjälpen. Gröt för 4 port3 dl grötblandning½-1 dl torkad frukt, t. ½-1 tsk kardemummakärnor, mortlade Kvällen innanLägg grynblandningen i en kastrull tillsammans med 4 dl vatten. På morgonenTillsätt 1-2 dl vatten, salt och ev. Koka upp och låt sjuda 5-8 min
På söndag är det första advent. Som ni kanske vet, ni som följt mig sedan i somras, så har jag redan firat både advent, jul, nyår och påsk, eftersom det går till så i tidningsbranschen
Jul -. Första advent. ingefärskakor -. I vårt lilla hus innebär första advent tomtegröt till frukost, julskinka på vörtsmörgåsen och ett tänt första ljus i staken som brinner för startskottet utav allt julemys
Regn, rusk och stormvarning. Detta är vad kära Göteborg hade att erbjuda mig denna helg. Istället för att riskera att få en tegelpanna i huvudet valde jag att stanna hemma merparten av helgen och laga mat
Fluffiga familjefrallor- glutenfria. ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös. Grädda i 10-12 minuter i 225 grader. ca 500g glutenfritt mjöl ( jag använde sempers mix, funkar även med fin mix) + ca 1/2- 1 dl till om degen är alldeles för lös
Toscakaka har varit en favorit sedan barnsben. Vet inte varför det tog så lång tid innan jag gav mig på ett försök att göra den helt utan socker och vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.