Man kunde vara ganska våldsam och hårdhänt med degen utan att den går sönder och det beror på att degen fått tid att utveckla starka glutentrådar som gör att den håller ihop
Visserligen inte som i Baltimore. Men även en fattigmansvariant kan smaka gott. När delar av den amerikanska släktgrenen hälsade på för ett antal år sedan begåvades mitt kök med en typisk krydda från Chesapeake Bay, Old Bay Seasoning, som pudras över det mesta i matväg därborta
Jag har försökt återskapa en mycket intressant smakupplevelse jag hade i Baltimore, Maryland på USA. En av Baltimores stoltheter är kryddblandningen Old Bay Seasoning som tillverkats där sedan 1939
Vi har röjt runt hemma, fortsatt med garderobsrenoveringen, tvättat alla sofföverdrag, gjort klassikern och fullständigt spräckt det ena och dessutom blodat ner det i den smått våldsamma ansatsen att trä över det på soffan (dock innan det sprack), svurit över det hela, åkt till Ikea, investerat i ett nytt, hittat fler saker som vi behövde, bakat kakor, gjort müsli och nu avslutningsvis kyckling med balsamicosås
Vad skulle hända om det kom in tio mycket allvarliga akutfall på samma gång t ex från en brand, stor bilolycka med många inblandade eller en stor sammandrabbning med våldsamma personer
Det här är ett äktamerikanskt recept jag fått av min väninna i Baltimore. På “svenska” säger vi ofta American Pancakes, men i USA kallas de även för Griddlecakes
Det behövs inga våldsamma mängder grönsaker, blir supergott ändå. Njut av sommarens primörer. Det finns knappt något bättre sätt än i en härlig Ängamats-soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.