Ringla över kolasåsen över vaniljparfaiten. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Rör ihop smör, socker, grädde och salt i en kastrull på medelvärme
Denna gången smaksatte jag med vanilj men man kan ju smaksätta med vad som helst. Blanda äggkrämen med vaniljpulvret (eller valfri annan smaksättning) och blanda ner smeten i grädden
Jag har aldrig gjort egen vaniljglass innan, jag har tyckt att det verkat onödigt eftersom det ändå "bara" är vanilj och att det är roligare med en smaksättning
Lägg vaniljstången i gräddblandningen tillsammans med socker, honung och salt. Beräkna minst 4 timmarServera parfaiten med hjortronmylta och garnera med citronmelissblad
Om den är fryst låter jag den tina och sedan precis som med färsk mango så låter jag den gå i mixern tillsammans med bananerna tills det blivit en fin puré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.