Vegetariska ris- och grönkålsbiffar med smakrik tomatsalsa
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsris - mitt kom från Kung Markatta som är en storfavorit när det gäller ekologiskt
  • 4 dl vatten
  • ½ msk vanligt lantbuljongpulver
  • ½ msk lantbuljongpulver Bombay
  • 100 g repad och hackad grönkål - även den ekologisk
  • 2 stora ekologiska ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 60 - 70 g riven, smakrik ost - jag använde lagrad Prästost
  • 2 - 3 msk vitt chiamjöl
  • 1½ dl mandelmjöl
  •  
  • Till tomatsalsan
  • 300 g ekologiska körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja
  • ½ msk fruktig balsamico
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk mörkt muscovadosocker
  • lite flingsalt med ramslök
  • Medan riset kokar kan du förbereda tomatsåsen.
  • Klyv tomaterna och lägg i en kastrull tillsammans med alla övriga ingredienser. Låt småputtra utan lock så att en del av vätskan kokar in, ca 15 - 20 minuter Salsan kan serveras både varm, ljummen eller kall till biffarna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.