2 dl
fullkornsris - mitt kom från Kung Markatta som är en storfavorit när det gäller ekologiskt
4 dl
vatten
½ msk
vanligt lantbuljongpulver
½ msk
lantbuljongpulver Bombay
100 g
repad och hackad grönkål - även den ekologisk
2 stora
ekologiska ägg
1 pressad
vitlöksklyfta
60 - 70 g
riven, smakrik ost - jag använde lagrad Prästost
2 - 3 msk
vitt chiamjöl
1½ dl
mandelmjöl
Till tomatsalsan
300 g
ekologiska körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
½ msk
fruktig balsamico
1 tsk
flytande honung
1 tsk
mörkt muscovadosocker
lite flingsalt med ramslök
Medan riset kokar kan du förbereda tomatsåsen.
Klyv tomaterna och lägg i en kastrull tillsammans med alla övriga ingredienser. Låt småputtra utan lock så att en del av vätskan kokar in, ca 15 - 20 minuter Salsan kan serveras både varm, ljummen eller kall till biffarna.
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. Riv halloumi och morötter och häll i en skål tillsammans med två ägg
Blanda lingon och socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Receptet på den här supergoda vegetariska stroganoffen, med tomatpuré, kommer från arla. Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Det här grundreceptet innehåller en hel del ägg, så om du vill göra det veganskt så rekommenderar jag dig att kanske smula sönder lite silkestofu och blanda ner istället tillsammans med lite extra maizena i dressingen för konsistensen
Jag serverade soppan med ett riktigt gott och rejält bröd så att alla kunde äta sig mätta och glada. Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps med rostade kikärtor (som är sååå gott. ) och fylla dom med en massa god sallad så blir dom riktigt mättande också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.