Påminner inte den helvita tårtan nästan om en bröllopstårta. De blev så himla goda så jag testade att göra en tårta med ungefär samma recept och det var inte så dumt det heller
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
I går bakade jag en helt magisk vitchokladtårtamed mild lemon curd-smak och seg mandelbotten. Här har jag helt egoistiskt gått loss med mina favoritsmaker – citron i form av superkrämig lemon curd och grovt hackad vit choklad
Det är vit choklad i både tårtbottnarna och i smörkrämen. Påsken närmar sig med stormsteg och jag testade att baka en tårta i påskiga färger för ett tag sen
Jag gör den medvit choklad och en liten gnutta rom (för så tänker jag att italienarna jobbar). Hacka den vita chokladen fint och låt den smälta i ett vattenbad
för att den här ljuvliga, lyxiga tårtan både är vegan och glutenfri… Men också för att den faktiskt också är bakad utan vitt socker men ändå är lagom söt och dekadent
Riv över den vita cokladen och dekorera med några färska hallon och kanske en ros. Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl och vänd ner med en slickepott i ägg- och sockerröran
vit. Vispa i smöret växelvis med sockret. Garnera tårtan med passionsfrukt och halverade kumquats. Klä en rund form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med aluminiumfolie
Vit choklad är ju ganska sött men tillsammans med creame fraiche och färska hallon och blåbär blir det här en fräsch och syrlig dessert som alla runt bordet tog en extra portion av
Dekorera med grädde och vit choklad. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. På så sätt blir det lättare att få ihop dom med den smälta chokladen
Mörk chokladbotten medvit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Jag valde att gör en choklad-Pajbotten med lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vit chokladkräm som jag smaksatte med lime och mascarpone för en lite lättare och fräschare sötma
Hacka den vita chokladen grovt och rör ner i smeten. Mascarponekräm. Mascarponekräm. Vispa ihop mascarpone, florsocker och grädde till en fluffig kräm, ca 2 minuter med elvisp. 150 g vit choklad
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan
Däribland den här chokladtårtanmed Baileysmousse som smakade gudomligt. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.