Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 3 st Vitlöksklyftor (mild sort) 1 st Äggvita 1 1/2 msk Citronsaft (färskpressad) 3/4 tsk salt 2 1/2 dl Rapsolja
Vitlök gillar de flesta. Dock kan det vara lite svårt att krydda saker med vitlök så att det blir sådär riktigt bra, det finns många nyanser i vitlök och extremt mycket man kan göra med det
Ingredienser. 5 hela vitlökar. 1 dl kokosolja. 0,5 tsk HimalayasaltGör så här. Skala alla vitlöksklyftor. Värm upp hälften av kokosoljan i en kastrull på medelvärme, och lägg i vitlöken
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och fixat Langos, som jag längtat. Älskar verkligen dessa godbitar och det är inte krångligare att göra än en pizzadeg
Bilden ger inte riktigt rättvisa åt denna goda lammstek. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt medium och så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Gör en vitlökscrème under tiden. 1. Skala och strimla morot och kålen tunt. Lägg i en skål, pressa över citronjuice samt en nypa socker, salt och peppar
Lammstek med vitlökscrèmePortioner. Vitlökscrème. 1 lammbringa (ca 1 -1,5 kilo) en knippe färsk rosmarin en knippe färsk timjan citronzest från 1 citron 3 vitlöksklyftor ca 1 tsk salt peppar smör bindgarn Vitlökscrème. 3 vitlöksklyftor ca 1 tsk salt peppar smör bindgarn Vitlökscrème
Vitlökscrème. Mixa alla ingredienser till en torr pasta, som du gnider in köttet med. Rulla sedan ihop lammbringan så att den tjockare biten hamnar i mitten
Servera med vitlökscrème och något gott bröd. Gör vitlökscrèmen så här. Gör soppan så här. Hacka löken. Skölj purjolöken noga och skär den i fina strimlor
Serveras med en supergod vitlökscrème och gärna paprikor grillade i en bit folie, fast uppkryddade med salt, svartpeppar, vitlök, och de färska örter som finns hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.