)Till fyra portionerWallenbergare. Forma färsen till biffar och lägg dem på en tallrik med ströbröd. )Självklart kan man även använda kalvfärs till biffarna, som det egentligen ska vara i Wallenbergare
Lägg upp dem på ett ugnssäkert fat. Skölj ur pannan och stek resten på samma sätt. Sätt ugnen på 150 grader. Stek dem 3–5 minuter och vänd dem sedan och stek dem på andra sidan tills de är genomstekta
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme ca 4-5 min på varje sida. Här är ännu ett recpet som jag hittat i tidningen allt om mat
Det blev en variant på bolognese i går kväll. Jag gjorde inget remarkabelt, men det var väldigt gott med lammfärs, och inte minst att krydda den med rejält med fänkål
Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden. Sätt ugnen på 175°. Du kan också grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen. 500 g lammfärs
Tänk på att tillsätta grädden långsamt, i en tunn stråle. Strö ut det rivna brödet eller ströbrödet i ett tunt lager på ett fat, blöt händerna med lite vatten och forma biffarna
Wallenbergare. Smält smöret i en kastrull och häll på grädde och smaksätt med kryddorna efter smak. Häll på den varma grädden över potatisen och rotfrukterna och vispa med en elvisp till önskad konsistens
800-1000 g lammfärs (funkar säkerligen precis lika bra med nötfärs)3-4 gula lökar2 solo vitlökarett knippe färsk rosmarinett knippe färsk salvia1 msk torkad timjan eller ett knippe färsksoyasalt & peppartill ostsåsen. 800-1000 g lammfärs
Har tidigare endast försökt göra Wallenbergare en gång, med Mannerströms Husmanskonst som ledsagare, men det var tyvärr med dåligt resultat då biffarna blev toklösa och inte höll ihop
Grekiska köttbullar pålammfärs och fetaost, med ugnsrostad potatis, tsatsiki och vitkålsallad. De lite roligare köttbullarna passar barn likaväl som vuxna som tröttnat på "vanliga" köttbullar
Forma färsen till avlånga bullar och stick ett spett igenom på längden. Sätt ugnen på 175°. Du kan också grilla lammspetten 5-10 minuter över glöd på utegrillen. 500 g lammfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.