Häll fläskfilémed sås över nudlarna och servera. Låt fläskfilén rinna av från marinaden. Koka nudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning
Hetta upp woken igen med samma mängd olja. Serverades ihop med grönsaksbuljongkokt ris med limeblad. 680 g fläskfilé 350 g selleristjälkar 3 finskivade stora champinjoner 3 finskivade vitlöksklyftor 3 msk färsk ingefära, skuren i stavar 1 medelstor gul lök vitpeppar svartpeppar rapsolja till stekning. Börja med att skära fläskfilén i 5-6 cm långa bitar. Blanda ingredienserna till såsen med 1 tsk grovmalen svartpeppar. Hetta upp wokpannan eller en stor, djup stekpanna med 3 msk olja. 680 g fläskfilé 350 g selleristjälkar 3 finskivade stora champinjoner 3 finskivade vitlöksklyftor 3 msk färsk ingefära, skuren i stavar 1 medelstor gul lök vitpeppar svartpeppar rapsolja till stekning
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.