Fredagssnacks, lite nyttigare och vansinnigt gott är zucchinichipsmed krispig parmesan. När det blir så här gott så är det ingen uppoffring att äta dessa zucchinichips istället för vanliga chips, tvärtom
I veckan fick jag för mig att testa göra lite mer hälsosamma chips och köpte därför hem lite olika grönsaker att experimentera med, att göra chips på auberginer är dock inget jag kan rekommendera (de blir sega och smakar som chips, som stått framme flera dagar)
Jag börjar medzucchinichips. Som tonåring slängde jag i mig två skivor vitt bröd med margarin på morgonen för att frukosten är dagens viktigaste mål och för jag inte skulle drabbas av blodsockerfall
Jag friterade i en fritös men det går lika bra att göra det i en stekpanna eller gryta så länge zucchinin är täckt med olja, använd gärna en termometer i stekpannan så att du har koll på hur varm oljan bli så att det inte fattar eld
-) Jag har också gjort lite zucchinichips som jag smaskar på när suget är för stort. -( Provade att gå en lugn promenad med en av våra hundar igår och i morse var det lite sämre igen
Med tanke på att det tar en hel del tid, så lät jag mina torka över natten. OBH Nordica 6775 hemma som jag torkar svamp i normalt sett, men den funkade bra till detta med
Så har jag chipsälskande kvinna fått en ny favorit, zucchinichips. Igår slantade jag min zucchini med osthyvel och sedan friterade 170 grader ca 10-13 minuter, dom ska vara gyllene och
Krispiga zucchinichipsmed havsalt och vinäger. Krispiga zucchinichips – lika enkelt som gott. Dela gärna med dig och i kommentarerna om du har testat någon god grönsak att göra chips av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.