Fransk äppelkakaReceptet kommer från Vår kokbok. Äppelkaka med vaniljglass är en riktig klassiker. Godast blir kakan med syrliga och fasta äpplen som Gravensteiner eller Belle de Boskoop men de är inte mogna än
Ta stekpannan med äpplena från värmen och täck med smördegen som ett lock. Ta ut din Tarte Tatin och skär med en kniv runt kanten på tarten så att den lossnar
Till degen smular du med fingertopparna ihop mjöl och smör tills de liknar brödsmulor. Tillsätt äggulor och hacka med en trubbig kniv tills det bildas en degboll
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakan med smörskivorna så att havregrynen inte syns
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.