Tusan. jag har inte varit här på väldigt länge. saknad eller inte tälger inte en historia. I vart fall så räcker inte tiden till för bloggen förtillfället när jobb o studier tar all min tid och uti mellan familjen
älgfärs. 1havregryn. 1mjölk eller vatten. 1ägg. 1gul lök, riven. 1ekologisk citron, det gula av skalet rivet. 1färska örter, t ex rosmarin, timjan, persilja
Igår blev det experiment i köket tillsammans med Göran. Hans idé var att vi skulle fylla biffar med bacon… så det gjorde vi… och det blev mycket lyckat
Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt äggulorna och grädden. Blanda allt noga. Forma till biffar. Stek biffarna 3-5 min per sida eller tills de är genomstekta
Gnid in biffarna i pepparblandningen och lite salt. Ansa och skär löken i lämpliga bitar. Smält smör i en stekpanna och bryn biffarna ett par minuter på varje sida tillsammans med löken
Tack vare min goda vän G. låg det några skivor älgbiff i frysen. En tisdag i april är sällan särskilt upphetsande och då är det bra att ha lite god mat att tillgå
Skala palsternackor och potatis och skär ner dem i mindre bitar. Tänk på att låta palsternacksbitarna vara lite större då de blir mjuka fortare än potatisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.