Fiskgratäng
Caroline Gustavsson
Caroline Gustavsson

Fiskgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För 4 personer
  • 4 torskfileer
  • 500 g kokt potatis
  • 1 äggula
  • 0,25 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g smör
  • 3 msk mjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk citronjuice
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl

Beskrivning

    Gör så här:

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och häll i vetemjölet.
    Stek vetemjölet i smöret på medelvärme i ca 1 minut.
    Häll i mjölken, grädden, fiskbuljong, citronjuice, dill, salt (0,5 tsk) och vitpeppar.
    Blanda till potatisen, mosa potatis och häll i vispgrädde (0,25dl) äggulan, salt (0,5 tsk).
    Lägg torskfiléerna i botten på en ugnsform.
    Häll över såsen över fisken.
    Spritsa/klicka ut potatisen runt kanterna på formen.
    Tillaga i ugnen i ca 20 minuter.
    Låt svalna i 10-15 minuter och njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.