Kantarellasagne med skinka och ost
Caroline Gustavsson
Caroline Gustavsson

Kantarellasagne med skinka och ost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • För: 6–8 personer
  •  
  • Bechamelsås
  • 50 g smör
  • 3 –4 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt, peppar, lökpulver
  • 2 ägg
  •  
  • Övrig fyllning
  • 400 g färska kantareller
  • 2 gula lökar
  • 200 g getost
  • 1 burk finkrossade tomater (400g)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 120 g rökt, skivad påläggsskinka
  • lasagneplattor

Beskrivning

    Smält smör i en kastrull och vispa i lite mjöl och mjölk vartefter till en tjock sås. Smaka av med salt, peppar och lökpulver. Låt såsen svalna en aning och rör sedan i äggen.

    Rensa kantarellerna och dela de största. Stek kantarellerna i torr panna tills vätskan försvunnit. Ha i en klick smör som får steka in. Smaka av med salt och peppar. Ös över i en bunke. Hacka gul lök och låt den mjukna i smör på låg värme i en stekpanna. Blanda löken med svampen.

    Fördela ut ett lager svamp och lök i botten av en ugnsfast form. Skala och skiva getosten och fördela ut hälften ovanpå svampen. Häll på hälften av de krossade tomaterna och smula över oregano. Lägg ut skivor med skinka. Täck med lasagneplattor och skeda över hälften av bechamelsåsen. Upprepa proceduren och avsluta med bechamelsås på toppen. Grädda i 225°C i 40 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.