Placera yoghurt och ägg i skålen på en hushållsassistent med paddeln. Tillsätt ca ⅔ av mjölet med salt och bakpulver, och blanda ihop.
Tillsätt smöret och resten av mjölet och blanda igen. Ta bort skålen från mixern, och knåda degen för hand i ungefär en minut. Täck med plastfolie, och ställ kylskåp i 30 minuter.
Dela degen i två. Värm ugnen till 225°C och placera en skål full med vatten på botten.
Smula ner feta och mozzarella i en skål. Krydda med svartpeppar, och justera salthalten om det behövs, blandningen ska smaka ganska salt, men ändå vara ätligt!
Rulla varje boll av degen i en 20 cm stor skiva på en mjölad yta (det är inte nödvändigt att göra en perfekt rund form). Placera ostblandningen i mitten, sedan linda degen runt det, som om du skulle slå in något i en näsduk. Vänd på degen, och rulla försiktigt varje Khachapuri tillbaka till en 20 cm stor skiva.
Överför Khachapuri till en plåt med bakplåtspapper. Pensla degen med en vispad äggula.
Grädda i ugnen i 18-20 minuter, tills toppen är gyllenbrun. Låt svalna 5 minuter, sedan skär upp och servera.
Italienskt ostbröd med vitlök,. Italienskt ostbröd med vitlök. Publicerat 2015-09-10 21. 23. 00 i. Matbröd. Det här brödet bakade jag ofta när jag bodde hemma hos mina föräldrar
Jag har testat fram ett riktigt enkelt och mycket gott ostbröd idag. Ostbrödet gräddade jag i en springform som jag hade klätt lite halvslarvigt med ett bakplåtspapper
Ostbröd,. Ostbröd,. Ostbröd. 31 augusti 2015 @ 17. 00. Detta receptet hittade jag på Åse Falkmans blogg. Hennes recept är avsett för 10 små bröd, men vi gjorde istället 4 st stora bröd, då vi skulle göra räkmackor av dem
Georgiskt ostbröd, eller khachapuri som det egentligen heter, finns över hela Georgien och är något av det mest typiska snabbmaten i det georgiska köket
) Fyllt ostbröd till 3 stora baguetter 50 g jäst 5 dl vatten 2 tsk salt 3 msk olivolja 13 dl kärnvetemjöl med fullkorn (780g) + 1 dl mjöl (till utbaket) Fyllning (välj några av följande)
Finriv osten. Smält smöret och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av mjölken, rör så jästen löser sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.