Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pizza är associerat med skräpmat, men en bättre balanserad variant med mindre (och glutenfritt) mjöl plus extra grönsaker gör den till en hälsodröm - ät och njut.
  • BOTTEN
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl broccoli
  • 3 ägg
  • Salt
  • TOMATSÅS
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (400-500 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • Oregano eller basilika (en näve färsk eller 1 msk torkad)
  • Salt och peppar
  • TIPS! Toppa pizzan med ruccola och strössla gärna på lite havssalt för extra mums-faktor!

Beskrivning

    1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin och rör ner i mjölblandningen. Tillsätt äggen och blanda till en deg. Låt vila några minuter.


    2. Hacka lök och vitlök och fräs oljan i en kastrull. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, örterna och kryddorna. Låt koka ihop och reducera till en lite fylligare sås.

    3. Kavla ut pizzabottnen mellan två bakplåtspapper. Förgrädda i 200 grader i 10-15 minuter.

    4. Skär zucchini, lök, champinjoner och mozzarella i skivor. Bred ut tomatsåsen över bottnen och fyll på med grönsaker och ost.

    5. Grädda i ytterligare cirka 20 minuter eller tills pizzan fått fin färg. Servera med rucola eller en klassisk vitkålssallad med olivolja, vinäger, salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.